Rijslag 21
2587 BB Den Haag
070-3558454
In het nieuws

Schooljaar 2019 - 2020

De groepen 7 hebben meegedaan aan de schrijf- en voordrachtwedstrijd voor de 5 mei-kinderlezing van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De verhalen zijn gelezen door een jury en de vijf finalisten (Isabel Peereboom Voller, Josephine Sombekke, Lisa de Zwart, Mily Al-Azzazi en Nola Magermans) mochten zaterdag 7 maart hun verhaal voordragen voor publiek. Mily is uiteindelijk uitgeroepen tot winnaar. Zij mag op 5 mei tijdens de tv-uitzending van de Nationale Viering Bevrijding, waarin ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel spreekt, haar verhaal voorlezen.
www.4en5mei.nl/nieuws


Scheveningse Courant - 12 september 2019:
Paul van Loon en minister Cora van Nieuwenhuizen waarschuwen voor de dode hoek


Schooljaar 2017 - 2018

Kleuterrun

Editie 3 van de Kleuterrun op zondag 25 maart 2018 was weer een groot succes. Lees hierover meer in De Scheveninger en de Scheveningse Courant.

Officiële opening
Erica Terpstra, oud-leerling van onze school, heeft de school officieel geopend op 11 januari 2018. Lees het artikel van De Scheveninger hier.

Vervroegde Koningsdag?
De eerste officiële schooldag in het nieuwe gebouw op 30 oktober 2017 moest natuurlijk gevierd worden.  Deze foto stond in de Scheveningse Courant.

Sint Maarten inzamelingsactie
In de Scheveningse Courant staat een artikel over de door 2 moeders georganiseerde inzamelingsactie voor Sint Maarten.

Schooljaar 2016 - 2017

Kleuterrun

In de Scheveningse Courant staat een leuk artikel over de sportieve prestaties van onze jongste leerlingen op zondag 19 maart 2017.

Raad van Kinderen
Groep 7a heeft als Raad van Kinderen onderzoek gedaan naar duurzame visserij. In deze minidocumentaire zie je wat ze allemaal beleefd hebben.

Pleinfeestje op de Pier levert € 10.000 op
De door 12 moeders georganiseerde benefietavond op 28 januari 2017 was een daverend succes. Lees hier het artikel in de Scheveningse Courant.

Spelen op een plein van 1,2 ton
In het AD Haagse Courant van 27 januari 2017 een uitgebreid artikel over de activiteiten van Stichting Vrienden van Het Volle Leven om geld in te zamelen voor de inrichting van het nieuwe schoolplein. Klik hier voor het artikel.

Superchique kerstdiner in Kasteel De Wittenburg
Het kerstdiner voor de groepen 3 t/m 8 vond dit jaar in stijl plaats in Kasteel De Wittenburg in Wassenaar op 19 december 2016 . Klik hier voor het artikel in de Scheveningse Courant.

Bazaar Het Volle Leven groot succes
Op 5 november 2016 werd er ruim € 3700 verdiend voor het nieuwe schoolplein. Klik hier voor het artikel in de Scheveningsche Courant.

Ouders in de bres voor schoolplein 
In de Scheveningse Courant van 5 oktober 2016 een artikel over Stichting Vrienden van Het Volle Leven die zich inzet om geld in te zamelen voor het nieuwe schoolplein. Klik hier voor het artikel.

Schooljaar 2015 - 2016

Freek Vonk geeft een gastles

Op woensdag 8 juni 2016 kwam niemand minder dan Freek Vonk om een gasles te geven over dinosaurussen. Klik hier voor het artikel in de Scheveningsche Courant.

Het Volle Leven en Sol Sup Club maken het samen schoon!
Op woensdag 16 maart 2016 gaan leerlingen van Het Volle Leven de omgeving van de school schoonmaken. De Scheveningsche Courant besteedde hier aandacht aan. Klik hier voor het artikel.

Sportieve kleuters volbrengen eerste Westbroekparkloop
Zaterdag 5 maart 2016 liepen leerlingen uit groep 1/2 één kilometer hard in het Westbroekpark. De Scheveningsche Courant heeft een verslag hiervan gepubliceerd in de krant van 9 maart 2016.

Staatssecrataris Van Dam heeft voorgelezen in groep 3
Staatssecretaris Martijn van Dam heeft op 1 maart 2016, in het kader van de opening van de driedaagse Wildlife Conferentie 'Save Wildlife', het voorleesboek 'Kwijt' in ontvangst genomen in groep 3 van onze school.

Daarna heeft hij beide groepen 3 voorgelezen uit het boek geschreven door Mark Haayema.

Het verhaal gaat over Dex, een klein olifantje dat zijn moeder kwijt is. De illustraties zijn van Coen Hamelink.

Alle leerlingen hebben het voorleesboek gekregen en er zijn twee exemplaren aan de schoolbibliotheek geschonken.

Schooljaar 2014 - 2015

Plastic soep - SamSam
In de SamSam van mei 2015 staan twee artikelen over Plastic Soep. Voor deze artikelen zijn leerlingen van Het Volle Leven gevolgd tijdens de landelijke strandopruimdag. Klik hier voor het artikel uit de SamSam. Goed gedaan Imme, Kaja, Quinten en Chris!

Lampionnenoptocht
Op vrijdagavond 7 november 2014 werd voor de kinderen van Het Volle leven een lampionnenoptocht georganiseerd. Klik hier voor het artikel dat in de Scheveningsche Courant van 12 november 2014 stond.

Jubileumfeest
In de week van 13 t/m 17 oktober 2014 vierde de school het 65jarig jubileum. Er werd een feestweek georganiseerd met als thema 'de Middeleeuwen'. In de Scheveningsche Courant van 22 oktober 2014 verscheen hierover een artikel. Klik hier voor het artikel.


Schoolbibliotheek geopend!
Op woensdag 26 maart 2014 is de schoolbibliotheek officieel geopend. Kinderboekenschrijver Koos Meinderts en directeur van De Haagse Scholen Wiely Hendricks openden de bibliotheek aan het einde van de ochtend.

Alle leerlingen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de bibliotheek. Afgelopen zomer hebben zij veel geld opgehaald voor nieuwe boeken door mee te doen aan een sponsorloop in het kader van Zin in leren = Zin in lezen. Het resultaat was geweldig en het bestuur verdubbelde de opbrengst.

In samenwerking met Kinderboekenwinkel In de Wolken zijn alle aanwezige boeken gescreend en is er een nieuwe collectie aangeschaft. Enthousiaste ouders hebben samen met leerkrachten een bibliotheek ingericht en alle boeken in een database gezet.

De aanwezigheid van Koos Meinderts (bekend van o.a. De club van de lelijke kinderen en prentenboek De Vuurtoren) maakte het feest compleet door voor te lezen en zijn boeken te signeren.
powered by BasisOnline | Onze school maakt deel uit van